Home
Leden
Activiteiten Fotos Ter Heide
Sponsors
Forum
Contact


19 Februari 2022 Pasta & Wijn afhaaldag

Omdat Corona nog steeds roet in het eten strooit heeft het Calluna Team op 18 en 19 februari voor het tweede jaar op rij een Pasta & Wijn afhaaldag georganiseerd ten voordele van Ter Heide. De opbrengst gaat zoals steeds naar de aankoop van elektrische rolstoelfietsen voor de bewoners van Ter Heide.

De afhaaldag was ook dit jaar met 850 bestellingen een groot succes: 570 pasta's, 80 flessen wijn en bijna 200 desserts. Er waren afhaalpunten op de campussen van Ter Heide in Zonhoven, Borgloon en Tongeren en ook Vincentius was dit jaar ingericht als een Pasta-afhaalplaats.

Aan de afhaalpunten zagen we alleen maar tevreden gezichten en velen vroegen ons om in 2023 opnieuw de Pastadag te organiseren volgens de beproefde formule uit het verleden, namelijk gezellig in kleine en grote groepen.
26 September 2021 16de Camba MTB Toertocht

750 deelnemers voor de Camba MTB-toertocht voor het goede doel
Op zondag 26 september 2021 organiseerde het Calluna Team de 16de editie van de Camba MTB Toertocht, het jaarlijkse mountainbike-event ten voordele van Ter Heide. Zoals steeds gaat de opbrengst volledig naar de aankoop van elektrische rolstoelfietsen voor de gasten van Ter Heide.
De tocht stak dit jaar in een nieuw kleedje: vertrek en aankomst nog steeds op de Camba-terreinen, maar het parcours situeerde zich bijna uitsluitend op Genks grondgebied. Dan mocht de terrilomgeving van Waterschei en Winterslag natuurlijk niet ontbreken. Daar kwamen nog enkele nieuwe parels bij zoals de Stiemervallei, de Melberg en de Sint-Martensberg. De deelnemers konden kiezen uit volgende afstanden: 32km, 45km en 55km. Ook dit jaar was er een eigen Kids-parcours van 7km voor de allerjongsten.
De organisatie was een samenwerking tussen het Calluna Team, Camba, Ter Heide, Stad Genk en de VWB. Vanaf 7u30 was de Camba-omgeving omgetoverd tot een MTB-arena voor de 750 deelnemers. Na afloop ontving iedereen een gratis drinkbus en was er ruimschoots de kans om het zweet en de vermoeidheid door te spoelen met een frisse pint en om bij enkele BBQ-stokjes en een gezellige babbel de tocht nog eens over te doen. Bijna 60 vrijwilligers boden hun hulpvaardige handen aan om alles vlot te laten verlopen.
Noteer nu alvast zondag 25 september 2022 voor de 17de editie.
16 tot 24 Augustus 2021 Abdijenroute

Tussen 16 en 24 augustus fietsten een achttal MTB-ers de Abdijenroute met opnieuw als doel: een elektrische rolstoelfiets voor Ter Heide.
Het was de tweede meerdaagse fietstocht voor het Calluna Team. Na de tocht van Lissabon naar Compostela in 2019 werd het dit jaar een tocht langs een vijftal abdijen in Vlaanderen en Wallonië.
Opnieuw was er de steun van Ford: een busje begeleidde de MTB-ers.

Ook deze tocht is succesvol verlopen zonder noemenswaardige obstakels. De MTB-ers fietsten in totaal 719km, voor het merendeel op onverharde wegen. Ze haalden 6.673 hoogtemeters en zaten 44u05 op de fiets.
22 Mei 2021 Pasta & Wijn afhaaldag 2021

Corona heeft al op veel vlakken roet in het eten gegooid. In het geval van de jaarlijkse eetdag van Ter Heide kunnen we dat best letterlijk nemen. Als alternatief kwam de Pasta & Wijn afhaaldag uit de bus. Zo kon Ter Heide ook dit jaar op onze steun rekenen. Deelnemers konden genieten van een heerlijke pastamaaltijd of van lekkere Italiaanse wijn.
Bijna 650 pasta's en meer dan 120 flessen wijn werden door sympathisanten van Ter Heide afgehaald op de campussen van Zonhoven, Borgloon en Tongeren. Op speciaal verzoek hadden we ook een afhaalpunt georganiseerd bij Vincentius in Genk.
Met een opbrengst van ongeveer 5000 euro krijgt Ter Heide opnieuw de mogelijkheid om een elektrische rolstoelfiets aan te kopen.

31 December 2020 G-Sport Vlaanderen

Wij hebben ons enkele jaren geleden geëngageerd om voor Ter Heide mee te werken aan de vervanging van het bestaande fietsenbestand én de aankoop van extra nieuwe elektrische rolstoelfietsen. Zo hebben wij dit jaar een project ingediend en ook goedgekeurd bij G-Sport Vlaanderen: als wij voor het einde van dit jaar 8.000 euro bij elkaar halen, dan doet G-Sport Vlaanderen daar nog eens 12.000 euro bij. Samen dus 20.000 euro om 2 elektrische rolstoelfietsen en 2 aanhangwagens te kopen.

Ondanks dat we door Covid-19 nauwelijks activiteiten hebben kunnen opzetten zijn wij geslaagd in ons opzet. Er zijn de opbrengsten van de Camba-Light van dit jaar en er is de steun van Rotary Genk-Noord. Ook waren er vele individuele G-Sport sponsors, waaronder ook heel wat Calluna-bikers. Tenslotte heeft de verkoop van nestkastjes er voor gezorgd dat wij dit puike resultaat bereikt hebben. De verkoop van deze nestkastjes heeft alle verwachtingen overtroffen. In totaal zijn ongeveer 600 stuks verkocht waardoor er nog één rolstoelfiets extra kan gekocht worden.
19 en 20 September 2020 Camba light 2020

Omwille van Corona werd de 15de editie van de Camba MTB-TT een “light”-versie. Op 19 en 20 september reden een 70-tal deelnemers op basis van een gedownload GPX-bestand op hun tracker deze tocht. Blijkbaar voor velen niet evident om vooraf in te schrijven en te betalen. Het Calluna Team hoopt dat de 16de editie in 2021 opnieuw een “normale” versie wordt. Aan het parcours wordt nu al gewerkt: het wordt een nieuw parcours, vrijwel uitsluitend op Genks grondgebied met opnieuw enkele nieuwe parels. De voorlopige datum is zondag 20 september 2021, noteer alvast die datum! Hopelijk mogen we dan opnieuw een kleine 1000 deelnemers verwachten.


9 Februari 2020 Pastafestijn 2020

De spaghettidag van 9 februari ten voordele van Ter Heide was een succes. Meer dan 600 mensen kwamen ondanks de storm Ciara genieten van een heerlijk eetfestijn met voor elk wat wils.
Bedankt aan alle eters en aan de talrijke vrijwilligers die hebben meegeholpen.

Artikel HBVL
7 Februari 2020 Genkse Sportvrijwilligers 2019

Het stadsbestuur van Genk heeft het Calluna Team bedacht met de titel van 'Genkse Sportvrijwilligers 2019'. Dit omwille van onze inzet voor Ter Heide. De uitreiking van deze trofee vond plaats in Casino Modern op vrijdag 7 februari. Best iets om fier over te zijn.
25 November 2019 Sponsoravond Compostela

Op maandag 25 november vond de sponsoravond plaats voor iedereen die de MTB-tocht van Lissabon naar Compostela gesteund had. Er waren meer dan 60 aanwezigen. Zij zagen o.a. de film die Ludo Schrijvers maakte over de tocht die 15.000 euro opgebracht heeft voor de aankoop van elektrische rolstoelfietsen voor Ter Heide.
15 September 2019 Camba toertocht 2019 

De Camba toertocht werd dit jaar reeds voor de 14de keer georganiseerd ten voordele van Ter Heide.
Met 940 deelnemers was het opnieuw een geslaagde editie.
Het is nu reeds uitkijken naar de 15de editie volgend jaar.Meer info
28 Mei tot 7 Juni 2019 Compostela

Een zevental leden van het Calluna Team hebben het traject Lissabon – Compostela met de MTB afgelegd als sponsortocht voor Ter Heide.Affiche Compostela                    Sponsors                 Reisverslag
13 Mei 2019 Fietsen met Ter Heide


29-31 Maart 2019 Weekend Sippenaken

Dit jaar zijn we met het Calluna team op weekend geweest in Sippenaken (bijna in het Drielanden punt).
23 en 24 Februari 2019 Mosselfestijn 2019

Dit jaar was het de eerste keer dat de organisatie in handen was van het Calluna Team. Iets meer dan 900 personen konden genieten van een heerlijke maaltijd. De financiële opbrengst van het festijn zal gebruikt  worden voor de aankoop van relax zetels voor Ter Heide.

Artikel HBVL
16 September 2018

Camba toertocht 2018

Met bijna 1000 deelnemers was de 13de Camba MTB-toer opnieuw een geslaagd event. Dank aan iedereen die bijgedragen heeft tot dit succes.

Artikel HBVL